NL | FR | EN | DE

AMD machines met aanduiding BTL kunnen snel en gemakkelijk geprogrammeerd worden. BTL is een wereldwijd succesvol gestandaardiseerd formaat voor CAD-modellen in de houtbouw, houtskeletbouw, daken, blokhutten en houten constructies.
Courante CAD-pakketten kunnen modellen van gebouwen en structuren exporteren als BTL (voorbeeld SEMA, CADWORK, HSBCAD).

BTL-import

BTL-voorstelling van een houtstructuur

Alles wat u dan nog hoeft te doen, is het BTL-bestand van de houtstructuur inladen in de software meegeleverd met uw machine. De software herkent alle te maken onderdelen van een structuur en de benodigde bewerkingen, en met enkele muisklikken is uw machine geprogrammeerd. Dit betekent een enorme tijdswinst, het vermijden van fouten en het verhogen van de productnauwkeurigheid tegenover het manueel programmeren van machines.

BTL-import

Bewerkingen worden automatisch herkend

Daarnaast is de AMD BTL-import software voorzien van talrijke extra functies om u tijd te besparen en uw productie te optimaliseren. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het automatisch nesten van uw projecten. U geeft simpelweg aan welke afmetingen u op stock heeft, en de software bepaalt voor u welke onderdelen uit welke materialen vervaardigd moeten worden om houtafval te minimaliseren.

BTL-import

Automatisch nesten, voor minimaal houtafval

De software selecteert het werktuig voor de bewerkingen, en geeft u een overzicht welke werktuigen op de machine geplaatst dienen te zijn. Dit vermijdt fouten en vertragingen, en garandeert een onberispelijk resultaat.

BTL-import

Automatische optimale werktuigselectie